BOBA milk tea buat ku ketagih


Gambar dari google
Sana sini asyik cerita pasal BOBA milk tea je.. Ia telah membuatkan sis teruja nak membuatnya sendiri.. Nak membeli memang la payah.. Bila sis nak pergi membeli BOBA milk tea asyik ramai je orang dekat kedai FAMILY MART tu.. Nak menunggu memang x boleh la.. Almaklum la anak2 buat riuh tempat tu nanti pening pula kepala sis..😅😅

Semalam sis pergi kedai bakery beli biji BOBA tu yang dah siap punya.. Sis nak gentil doh untuk menjadikan biji pearl BOBA tak sempat-sempat.. Maka terjadila la yang dah siap punya tinggal rebus je.. Ini lah rupa biji BOBA pearl yg belum direbus..



Cara-cara untuk membuatnya sis rebus satu periuk air..selepas air mendidih masukkan biji pearl rebus smpi biji pearl separuh masak..



Selepas itu rebus air yang baru.. tunggu smpai mendidih kemudian masukkan biji pearl lagi sekali.. kemudian masukkan gula merah 4 sudu besar.. rebus dengan api sederhana sehingga ia pekat..


Maka terhasil la BOBA milk tea buatan sendiri.. Puas minum smpai berulang2.. Sis buat air tu dengan menggunakan susu natural fresh milk FARM FRESH.. masukkan air batu sedikit & boba pearl..ikut suka nak banyak mana.. Kacau2 terus sedut.. Nikmat tu memang terasa..😋😋😍😍🤗🤗


Promote kejap..😅😅 uolls yg nak dapatkan susu farm fresh boleh la click link whatsapp dibawah ye..😊😅😅
📱 www.wasap.my/+60137766580/FarmFresh



5 comments

  1. wahh.. dah ada boba ready made jugak ye suzie.. lagi la senang kalau camtu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aa..mmg dh de jual..beli kat kedai brg2 kuih..

      Delete
  2. mak ai..lagi advance kak suzie ni...boba milk tea homemade...bila nak buat potluck ni...hahahah

    ReplyDelete
  3. perghhhh Uyul tak ley go dgn boba. Manis sangat!

    ReplyDelete
  4. bijok.. dulu pnh beli pearl ready made, mmg dah siap takyah rebus tinggal masuk dlm minuman, skrg tak tau ada lagi ke tak

    ReplyDelete