Khasiat ALFALFA COMPLEX


KHASIAT ALFALFA COMPLEX

✾ ALFALFA COMPLEX ✾
 Merawat gangguan pencernaan
 Mengawal kolestrol dalam darah
 Menghapuskan kolestrol buruk 'LDL' dari tubuh
 Mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
 Bagus untuk pesakit diabetes kerana mengurangkan paras gula dalam darah
 Mencegah edema - Pengumpulan air dalam badan
 Mengurangkan simptom menopous
 Merawat asthma dan lain-lain masalah pernafasan
 Merawat masalah sembelit
 Menyahkan toksik dalam tubuh
 Mengurangkan kesakitan otot dan sendi
 Meningkatkan sistem pertahanan tubuh
 Membantu masalah penghadaman
 Membantu memperbanyakkan susu ibu
 Mengurangkan masalah pundi kencing
 Mengurangkan masalah gastrik dan gangguan hati
 Meningkatkan kesihatan prostat
 Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
 Menghangatkan hubungan suami isteri
 Membantu tingkatkan kesihatan lelaki

Acne patch - Cara mudah untuk hilangkan jerawat



As'salam..Salam hujung minggu..uolls buat apa hujung minggu nie??..mesti hujung minggu uolls main masker2 n scrub kat muka untuk manjakan kulit muka uolls kan2..😁😊 perempuan mana yang tak nak kulit muka cantik n flawless kn..kat sini saya nak share untuk uollss yang risau jerawat keluar apabila perubahan hormon berlaku semasa datang nya period.

Sebelum nie bila jerawat keluar je saya sibuk nak picit2 jerawat dengan tangan geram punya pasal sampai melecet kulit dibuat. Sekarang uolls tak payah risau lagi dengan ada nya Acne patch jerawat yg keluar tak payah nak picit-picit dah dan tak sakit langsung. Lelaki perempuan boleh pakai.



Acne patch ni boleh sedut semua jerawat , bermata or takde mata aka jerawat batu pun boleh. Takde biji-biji or bermata dah, pakai ni rasa licin je kulit. 

Dia ada macam macam brand, yang saya beli brand NEXCARE harga pun RM13 jee. Boleh pilih uolls nak yang boleh pakai siang sahaja atau malam sahaja. Yang ada masalah jerawat tu boleh la try okey 😘 

TEXAS CHICKEN pertama di JOHOR BAHRU!!

As'salam semua. Hujung minggu nie mesti dah plan nak jalan-jalan dengan family kan. Dah plan nak makan kat mana? Hari nie saya nak share tempat makan best yang kini baru dibuka di Johor Bahru iaitu TEXAS CHICKEN di City Square.


Texas Chicken dah buka cawangan yg pertama di Johor tau. Hari tu saya berpeluang dapat merasa sendiri menu hidangan dari Texas Chicken. Menu yang disediakan sangat berbeza dengan makanan segera di restoran yang lain kerana terdapat pelbagai rasa ayamnya yang besar,rangup dan membuatkan saya akan datang lagi kesini. Makanan yang paling saya suka iaitu Honey butter biscuit. Ia seperti muffin tapi dibakar ranggup sedap dimakan semasa dihidangkan panas-panas.

Disini saya nak kongsi antara hidangan yang paling popular. Jom layan gambar-gambar pula.

AYAM KEJU BERAPI
SPICY CHICKEN
ORIGINAL CHICKEN

CRUNCHY JALAPENO BURGER, CRUNCHY JALAPENO WRAP ada pada masa tertentu je tau..uollss cepat jgn lepaskan peluang untuk merasa kesedapannya..


MASHED POTATOES saya suka sangat. Dia punya gravy lain dari yang lain.
COLESLAW so YUMMY..
RAISIN BISCUITS serius sedap..
HONEY BUTTER BISCUIT saya makan siap bertambah-tambah..

Ini diantara menu selain ayam & burger iaitu CHEESE FRIES, TENDERS & JALAPENO BOMBERS..

Bila dah makan menu utama tak lengkap pula bila tak ada DESSERT.. So saya nak share DESSERT yang terdapat di TEXAS CHICKEN..
Ini SHORTCAKE nama nya..Dihidangkan segar HONEY BUTTER BISCUIT diletakkan topping ice cream yg sejuk dan sos coklat atau strawberry yg sgt sedap..
ICE CREAM SUNDAE untuk penyejuk tekak..
Untuk penggemar coklat boleh la rasa CHOCOLATE VOLCANO yang dihidangkan panas bersama topping ice cream dan coklat..

Untuk orang johor yang belum pernah mencuba kesedapan hidangan makanan di TEXAS CHICKEN boleh la kunjungi restoran TEXAS CHICKEN di CITY SQUARE Lot J3-21, Level 3.





Spinax zero graviti lounge chair

As'salam dan salam 22 syawal..

Di sini sy nak share satu produk yg bg suzie ia sgt la berguna utk org yg sedang mencari-cari kerusi malas yg selesa,tahan lasak dan berstyle😊..


Sejak peristiwa yg berlaku dlm family suzie iaitu husbnd yg terlibat dalam kemalangan. Suzie mencari-cari kerusi malas utk memudahkan pergerakan encik suami utk bangun dan duduk dgn mudah tanpa bantuan org sekeliling.


Tiba2 teringat sebelum nie suzie terlihat iklan di CJ WOW SHOP tentang kerusi malas iaitu SPINAX zero graviti lounge chair. Teruja bila melihat iklan itu bermain dikaca tv, suzie terus berminat nak membeli nya..Terus suzie suruh adik oder kan set kerusi malas utk encik suami..


Tak smpai beberapa hari set kerusi pun sampai..sgt mudah berurusan dgn CJ WOW SHOP.. Uolls semua boleh la terus ke website CJ WOW SHOP utk pembelian barang online.



suka aqil bila brg dh smpai xsabar nak buka.


Ini kelebihan yg ada pada spinax zero graviti lounge chair.


Alhamdulillah..Encik suami selesa ddk kat atas kerusi malas..πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ€—πŸ€—πŸ˜πŸ˜

Sampai disini saja review sy tentang kerusi malas ini.. InsyaAllah lain masa sy akan bawa kn review produk yg lain..πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜πŸ€—