Omega Guard


Omega adalah Asid lemak perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan sebaliknya perlu diambil melalui pemakanan seharian. Tahukah anda bahawa masih banyak khasiat Omega3 yg kurang anda sedari ! Teruskan membaca dan anda akan mendapati zat ini amat baik untuk kesihatan anda!


Omega 3 terdiri daripada EPA dan DHA. Tahukah anda akan kebaikan bahan-bahan ini?

EPA MENCEGAH
Kanser
Pembekuan Darah
Pembekuan Lemak dalam Darah
Kadar Kolestrol berlebihan
Penyakit Jantung
Tekanan Perasaan
Tekanan Darah Tinggi
TUGAS DHA
Mencegah Radang Sendi
Mencegah Asma
Meningkatkan Daya Seks
Mengelakkan Kanser PAYUDARA, USUS, PANKREAS DAN PROSTAT
Mencegah Penyakit Kulit
Mengelakkan MIGRAIN ,RASA KEBAS DI ANGGOTA BADAN SERTA KESEJUKKAN PADA KAKI DAN TANGAN.
Sumber OMEGA3 ?
Telur
Ikan salmon
Ikan Tuna
Ikan sardin
Ikan bilis
Ikan makarel


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.

 Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan

Ingin mencuba produk Shaklee?
♥ FB Mummy lover - family wellness
♥ Shaklee ID 858389
♥ suziekei@yahoo.com.sg / 013-7766580 (suzie) / 012-7698003 (eila)
♥ Free consultation for every purchase
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Pasir Gudang & Johor Bahru

LECITHIN




[13 FUNGSI LECITHIN YANG PERLU ANDA TAHU]

Salah satu daripada BEST SELLING PRODUCT dalam SET KURUS SHAKLEE ialah LECITHIN. Tahukah anda selain daripada membantu MEMECAHKAN LEMAK, ADA 12 LAGI FUNGSI LECITHIN yang hebat-hebat?

Jom baca!

************************************************

1. Lecithin bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain. Sebab tu ia membantu mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke,heart disease, arteri yg mengeras. Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 - 7000mg sehari jika berhadapan dgn masalah kesihatan yang sebegini.
2. Kenapa org yang nak kurus suke Lecithin? Sebab ia bertindak mengemulsikan lemak (ayat simplenye .. ianya memecahkan lemak). Tahukah anda? Lecithin mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian. Pengambilan Lecithin 4000mg sehari pasti membuahkan hasil yang diidamkan.
3. Lecithin memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan. Tanpa Lecithin yang mencukupi, membran sel akan mengeras dan seterusnya menyukarkan proses penyerapan. Banyak faktor seperti bahan-banyak kimia dari persekitaran yg tercemar,bahan2 metal, dadah, food additives, pesticides, etc .. semuanya menyebabkan membran sel mengeras yang mana pastinya menyukarkan proses penyerapan zat2. Jadi dengan menambahkan pengambilan Lecithin sebagai pemakanan tambahan harian, pasti ianya keputusan yg bijak.
4. Lecithin membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
5. Lecithin merupakan sebahagian dari unsur yang mengelilingi fiber saraf. Tanpanya,fungsi saraf ni kurang efisien. Sebab tu mereka2 yang menderita akibat multiple sclerosis, fibromyalgia, tekanan, PMS, dapat merasakan kesan yang positif apabila mengambil Lecithin.
6. Lecithin membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria. Di samping itu, struktur Lecithin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.
7. Lecithin juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf. Ia membantu sel otak berkembang, penting dalam transmisi saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam neuro transmitter(berkaitan short term memory). Lecithin dipercayai mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease. Malah sesetengah pakar menyarankan pengambilan 7000mg sehari utk memulihkan sistem ingatan.
8. Lecithin juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur.Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia..
9. Lecithin adalah asid lemak perlu yang penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Dan sebab itulah ianya berguna bagi2 mereka2 yg ada alergi, hay fever, asma, bronkitis dan emphysema.
10. Lecithin bertindak sebagai pelincir bagi joint (sendi2) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang as well as the sistem penghadaman.
11. Lecithin adalah zat utk kecantikan .. ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat .. cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.
12. Lecithin diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine. Sebab tu ianya amat berguna dalam mengurangkan atau mencegah PMS dan gejala2 menopause.
13. Lecithin bersama unsur2 lain digunakan utk membuat BILE .. BILE ni fungsinya pulak mencairkan lemak dan .. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 seperti vitamin A,D,E dan K ke dlm badan


Ingin mencuba produk Shaklee?
♥ FB Mummy lover - family wellness
♥ Shaklee ID 858389
♥ suziekei@yahoo.com.sg / 013-7766580 (suzie) / 012-7698003 (eila)
♥ Free consultation for every purchase
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Pasir Gudang & Johor Bahru

BUASIR


BUASIR kini menyerang tak kira tua atau muda.

Apabila seseorang mengalami sembelit dan cuba meneran najis yang mengeras di dalam kolon dengan kuat ketika membuang air besar, struktur ini akan membengkak.

Walaupun kadangkala buasir dikatakan lebih cenderung untuk diwarisi, ini adalah lebih kepada faktor gaya hidup atau tabiat pemakanan di kalangan ahli keluarga yang menyebabkan kecenderungan untu...See More

OSTEMATRIX : bantu mengurangkan SEMBELIT dan melancarkan PEMBUANGAN AIR BESAR serta memberi keselesaan kepada anda apabila mengalami luka di bahagian dubur.


OMEGA GUARD : Baik untuk sendi/otot…Pesakit buasir akan mengalami kesakitan akibat daripada tekanan otot dubur ke atas bengkak tersebut sehingga menyebabkan proses pembuangan air besar menjadi amat perit. Jadi, OMEGA membantu untuk MENGECUTKAN OTOT yang bengkak tersebut.


ZINC COMPLEX : Disarankan kepada pesakit buasir yang tahapnya lebih tinggi seperti keluar najis bersama darah dan membuang air besar dengan rasa yang sangat perit. ZINC COMPLEX membantu MENYEMBUHKAN LUKA di bahagian dalam dubur dengan lebih cepat.

ECZEMA



Assalamualaikum…

Ekzema merupakan penyakit kulit yang kerap dialami di seluruh dunia dengan 10 hingga 20 peratus terdiri daripada kanak-kanak dan satu hingga tiga peratus merupakan golongan dewasa. Ekzema atopik atau dermatitis atopic sejenis penyakit radang kulit yang mencetuskan ruam gatal hingga menyebabkan rasa sakit dan resah.

Penyakit kulit ini merupakan jenis ekzema yang paling banyak berlaku tetapi puncanya masih samar. Faktor genetik dan persekitaran dikatakan memainkan peranan dalam berlakunya masalah kulit.

Ia boleh menjangkiti sesiapa saja, namun lebih kerap berlaku pada kanak-kanak.

Penjagaan kulit kanak-kanak yang mengalami ekzema biasanya satu proses berterusan sehingga mereka dewasa.

Bukan setakat rasa gatal, merah dan ruam, penyakit ini juga boleh memberi tekanan emosional dan kesan kewangan bukan sahaja ke atas pesakit tetapi juga ahli keluarga, khususnya penjaga.



“Ekzema atopik satu bentuk alergi atau alahan, di mana ia berpunca daripada sistem kekebalan tubuh (imun) yang tidak normal sehingga membawa kepada kepada kerosakan kulit.

Ia adalah suatu keadaan di mana kulit pesakit khususnya kanak-kanak menjadi gatal dan kering.

Apabila kanak-kanak terasa kulitnya gatal, mereka akan menggaru dan ini merosakkan kulit dan mencetuskan kegatalan semula. Ini menyebabkan kelembapan kulit hilang menyebabkan berlakunya ekzema atopik,” ujar Pakar Runding Pediatrik dan Dermatologi Pediatrik Hospital Kuala Lumpur (HKL), Dr. Leong Kin Fon.

Bayi yang berhadapan dengan ekzema atopik akan mengalami keresahan dan sukar untuk tidur.

Akibatnya, penjaga turut mengalami masalah yang sama sehingga menyebabkan tekanan.

Tambah Dr. Kin Fon, di Malaysia sahaja, 12.6 peratus pelajar sekolah menghadapi masalah ekzema berbanding di Indonesia hanya 3.7 peratus. Fenomena ini juga lebih tinggi di Malaysia Timur berbanding di Semenanjung.

Kebimbangan ini juga melibatkan kes ekzema atopik di kalangan kanak-kanak berumur enam hingga tujuh tahun yang meningkat daripada 9.5 peratus kepada 12.6 peratus.

Daripada kes yang berlaku, kulit pesakit atopik ekzema bukan sahaja menjadi kemerah-merahan, tetapi juga bersisik, keras dan tebal terutama di bahagian tangan dan kulit yang berlipat misalnya pada bahagian siku serta lutut.

“Kulit mungkin menjadi keras dan melecet atau bernanah akibat jangkitan bakteria. Jika seorang ahli keluarga mempunyai ekzema, asma atau alahan rinitis (alahan pada debunga), anak mereka ada peluang besar untuk turut mengalaminya.

Sesetengah kanak-kanak yang ada ekzema turut mendapat asma atau alahan rinitis. faktor persekitaran seperti cuaca dan pencemaran juga dikatakan menjadi faktor utama penyakit ini,” katanya ketika kempen kesedaran ekzema atopik anjuran Leo Pharma di Bangsar, Kuala Lumpur.

Dalam pada itu Pakar Dermatologi, Pensyarah Kanan Hospital Hammersmith dan Pakar Kehormat Dermatologi di Kolej Imperial dan Diraja Lepasan Ijazah Sekolah Perubatan, London, Dr. Anthony Chu berharap pesakit berbincang dengan individu yang pakar terutama dalam pengurusan bagi meminimumkan serangan ekzema.

Menggambarkan bayi yang menghidap penyakit ini akan resah dan tidak boleh duduk diam, Dr. Anthony berpendapat ia sesuatu yang serius kerana kesan gatal atau ruam yang digaru itu boleh luka dan berdarah.

sumber : http://www.rawatan.org/pengurusan-ekzema-atopik/

Bagaimana Shaklee membantu anda?

Untuk bayi eczema yang masih menyusu susu ibu :

Ibu disarankan cuba amik 2 biji alfalfa sehari. Jika ada nampak berkesan positif, maka boleh diteruskan. Walau bagaimanapun, jika terdapat kesan negatif, ibu disarankan memberhentikan pengambilan Alfalfa. Selain itu ibu yang menyusu, boleh cuba amik 2 biji vitamin C sebiji pagi dan sebiji malam untuk bantu bina dinding sel yang sihat.

Bayi berusia 1 tahun ke atas :



Anak boleh mengambil Meal Shake. Campurkan sedikit dengan minuman anak.

Sapu herbal cream. Herbal blend ni mengandungi bahan2 supermoist dimana ia mengikat moisture dlm kulit kita. Walau bagaimanapun, herbal blend ini juga mengandungi menthol, jadi perlu disapu nipis2 sahaja. Jika ada kesan negatif, hentikan penggunakan.

Pastikan anak minum banyak air masak.

Beri anak minum jus buah-buahan, yogurt dan buah potong.

Orang dewasa :

Disarankan supaya ambil Set G

Sapu herbal cream. Herbal blend ni mengandungi bahan2 supermoist dimana ia mengikat moisture dlm kulit kita. Walau bagaimanapun, herbal blend ini juga mengandungi menthol, jadi perlu disapu nipis2 sahaja. Jika ada kesan negatif, hentikan penggunakan.

Pastikan minum banyak air masak.

Walau bagaimanapun, dapatkan konsultasi sebelum dan selepas pengambilan ya. Pastikan ikut saranan pengedar untuk pengambilan yang betul.

copy from http://healthy.babykawaiistore.com


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. 
Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan
Ingin mencuba produk Shaklee?
♥ Siti Suziana Binti Mustakim 
♥ Shaklee ID 858389
♥ suziekei@yahoo.com.sg / 013-7766580
♥ Free consultation for every purchase 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Pasir Gudang & Johor Bahru 

Set untuk si manja anda - Mealshake dan Omega Guard

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 








Mealshake & Omega Guard antara supplement SHAKLEE yang popular untuk anak-anak seawal 1 tahun sehingga 12 tahun. 
MealShake
  • # Mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan
  • # Kaya dengan sumber kalsium dan protein
  • # Amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat
  • # Pilihan protein soya terbaik anda
OmegaGuard
  • # Penting bagi perkembangan dan fungsi otak
  • # Meningkatkan sistem imunisasi
  • # Menapis segala virus dan bacteria daripada badan.
  • # Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan.
TERBAIK dari sumber SEMULAJADI untuk si manja anda ... MESTI pilih! \ o / Semuanya dengan izin Allah. Apa yang penting, konsisten dalam memberikan supplement untuk si manja anda. Berminat mencuba supplement SHAKLEE untuk kebaikan kesihatan serta kecerdasan anak anda?? Sebelum itu, ikuti perkongsian ibu-ibu lain yang sangat happy dengan kesan Omega & mealshake ini...
FB : Iffah Anuar
"Alhamdulillah... saya juga berikannya pada Faheem.. alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka - Sgr...
ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...

Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari :) kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee"

FB : Beeha Yunos
"Since saya bg anak saya meashakes+omega, mmg dia jarang selsema(kalau tak sebulan sekali sure g pakar kanak2) dan susu mmg abis aje..dan makan pon selera..alhamdulillah..sayur sume makan, dah tak de masalah tak nak makan..and kalau demam atau selsema, 2 hari dah baik..alhamdulillah..akhirnya saya temui supplement yg serasi utk anak saya :)

FB : Rafaliah

" Irfan salah satu contohnya..dulu every mth demam, batuk n selsema pastu siap kena asthma attack. AlhamduLILLAH skang ni sgt better..:-) " 

FB : Azra Balqis Irdina
"bagus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon da berisi.."


* Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. 
Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut. 

Jika anda ada kekangan kewangan dan ingin mencuba,saya ada sediakan set bajet utk anda.. atau boleh gunakan id sy utk pembelian di branch Shaklee berdekatan

Ingin mencuba produk Shaklee?
♥ Siti Suziana Binti Mustakim 
♥ Shaklee ID 858389
♥ suziekei@yahoo.com.sg / 013-7766580
♥ Free consultation for every purchase 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Pasir Gudang & Johor Bahru 

Vitamin Untuk Kanak-Kanak


These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 



Perlu ke vitamin untuk anak2 ni??? Sejujurnya saya katakan, tidak perlu dengan syarat anak-anak tidak cerewet makan... Makan ikan, daging, telur, sayur-sayuran, buah-buahan, kekacang dan hasil tenusu dengan lengkap seperti piramid makanan sesuai dengan keperluan hariannya dan betul cara penyediaannya...

Namun begitu, kebanyakkan kanak-kanak hari ni sangatlah memilih makanan... walaupun tidak semua begitu... Ada setengahnya hanya nak makan nasi + telur + kicap sahaja... Macam dalam iklan tv tu... anaknya hanya nak makan hotdog je... huhuhu... macam mana mereka nak dapat khasiat yang lain?

Di sinilah pentingnya pengambilan vitamin anak2... Kanak-kanak yang sedang membesar memerlukan zat dan nutrien yang penting dalam pertumbuhannya. Contohnya protein untuk tumbesaran, kalsium untuk membentuk tulang dan gigi yang kuat dan sihat, DHA untuk perkembangan otak dan mcm2 lagi...


Tahukah anda???
  • Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.
  • Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.
  • Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.
  • Antara umur 11 dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.

Berikut merupakan antara vitamin yang disyorkan untuk kanak-kanak...


Jangan salah anggap ye... Tidak semestinya perlu semua ini... Ia boleh diambil mengikut kesesuaian peringkat umur dan keperluan setiap anak... Iaitu:
  • Kanak-kanak bawah 1 tahun – SUSU IBU.
  • Kanak-kanak 1-3 tahun –  MEALSHAKE & OMEGAGUARD.
  • Kanak-kanak 4 tahun ke atas – MEALSHAKE/VITA-LEA FOR CHIDREN, OMEGAGUARD, CHEWABLE VITA-C.




Jom lihat apakah khasiat vitamin-vitamin berkenaan....

Meal Shakes
  • Minuman berperisa vanila yang lazat dan disukai anak-anak
  • Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting
  • Rendak lemak dan rendah glisemik
  • Sumber protein dan kalsium
  • Sesuai untuk hidangan sarapan pagi dan sebelum tidur
  • sesuai bukan sahaja untuk kanak-kanak tetatpi... Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan, Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang, Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil dan Warga tua

Nota : Setiap bancuhan Shaklee Meal Shake memberikan satu pertiga daripada US RDA dengan 19 vitamin/ galian yang diperlukan bersama dengan protein, galian dan 3gm serat. Ia adalah pemakanan tambahan yang lengkap.
  
OmegaGuard

  • # Penting bagi perkembangan dan fungsi otak
  • # Meningkatkan sistem imunisasi
  • # Menapis segala virus dan bacteria daripada badan.
  • # Kanak-kanak yang mengambil Omega-3 sedari kecil dapat mengurangkan jangkitan pernafasan.
  
 Chewable Vita-C @ 100mg
Menguatkan Fungsi Imunisasi. Tubuh badan anda boleh melakukan banyak perkara, tetapi ia tidak boleh membuat atau menyimpan vitamin C.
  • Membantu mengekalkan pertahanan semulajadi tubuh badan
  • Membantu anda menjaga kesihatan gigi dan gusi serta struktur tulang. Ia sangat penting bagi gigi yang kuat dan gusi yang sihat
  • Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging
  • Untuk kesihatan tulang, gigi, gusi serta juga struktur am tubuh badan

Vita-Lea® for Children Chewable
  • Menyediakan 19 vitamin dan mineral penting
  • Sumber kalsium untuk pembinaan tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Sumber harian tambahan bagi vitamin B
Antara testimoni-testimoni mereka yang memberikan anak mereka Vitamin.....

FB : Iffah Anuar
"Alhamdulillah... saya juga berikannya pada Faheem.. alhamdulillah, travel from Sgr - Cherating- Tgn - Melaka - Sgr...  ke ladang ayah, berpanas hujan..main lumpur..Faheem tidak demam/selesema/muntah2 spt sepupu yg lain.. Alhamdulillah...

Sy juge dah tidak bermusuh dengan matahari :) kalo dulu x boleh kne matahari migrain+rashes..+ demam + sakit2 sendi smp x boleh bgn..syukur.. setelah 1 Yr+ tekun amalkan shaklee"

FB : Beeha Yunos
"Since saya bg anak saya meashakes+omega, mmg dia jarang selsema (kalau tak sebulan sekali sure g pakar kanak2) dan susu mmg abis aje..dan makan pon selera..alhamdulillah..sayur sume makan, dah tak de masalah tak nak makan..and kalau demam atau selsema, 2 hari dah baik..alhamdulillah..akhirnya saya temui supplement yg serasi utk anak saya :)

FB : Rafaliah
" Irfan salah satu contohnya..dulu every mth demam, batuk n selsema pastu siap kena asthma attack. AlhamduLILLAH skang ni sgt better..:-) " 

FB : Azra Balqis Irdina
"bagus jugak mealshake nie ye..ank sy dlu x mo mkn..ble nk bg mkn msti nyorok blakang pintu..skrg lepas sy bg die mealshake..mkn mcm x ingt dunia..ble x bg mkn msti mrh..skrg sayur2 pon die mkn..dlu die paling benci kt sayur..gembira hati sy tgk die da berselera..pipi pon da berisi.." 

Credit : Thanks to Kak Alin @ MommaMia

Set Breastfeeding



Kepentingan setiap vitamin dalam set B ?


Alhamdulillah, ibu panjatkan syukur pada Allah atas kurniaNya kerana mengizinkan kita melihat wajah orang yang tersayang dan pagi yang indah ini. Ada beberapa customer ibu sangat teruja setelah merasakan kebaikan Shaklee untuk penyusuan dan ingin berkongsi dengan rakan lain namun tidak tahu bagaimana nak menerangkan dengan lebih jelas.

1.Apakah set yang sesuai untuk ibu yang menyusu?
Set B

2. Apakah yang ada dalam set B?
Multivitamin @ Vitalea, B complex, Vitamin C dan Alfalfa

3. Apakah fungsi atau kebaikan setiap vitamin bagi ibu yang menyusu?

a) Vita-Lea Iron Formula/multivitamin
Dilengkapi dengan 12 vitamin, 7 galian dan zat besi. Kebiasaannya, sekitar usia anak mencecah 6 bulan, kita di syorkan untuk memperbanyakkan sumber zat besi ke dalam makanan anak...contoh terbaik ialah ikan bilis dan bagi ibu menyusu multivitamin atau nama lain vitalea telah di lengkapi dengan iron bagi membantu pembesaran anak dengan lebih baik lg...Ada sesetengah doktor menasihatkan agar ibu yang menyusu perlu memastikan pengambilan zat besi dalam menu harian agar si ibu tidak mudah pitam atau pening selepas memerah mahupun menyusukan anak. Zat besi sangat penting dalam pembentukan sel darah merah. Walaubagaimanapun multivitamin beserta formula zat besi ini tidak disarankan diambil dengan  minuman susu kerana ianya akan mengurangkan efisiensi penyerapan zat besi oleh badan.

b) B Complex
Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu ibu2 berfikiran positif sentiasa(mood baik..)...so, bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik penghasilan susu akan lebih lancar. Pengambilan pil perancang memerlukan pengambilan b complex yang konsisten kerana pengambilan pil perancang memusnahkan zat vitamin B yang sedia ada di dalam badan si ibu.
 Vitamin B juga dapat melahirkan wajah ibu yang cantikberseri dan tidak kusam.

c) Vitamin C
Sangat penting untuk menjaga salur darah, sebagai antioksidan dan membantu meningkatkan antibodi ibu dan pengambilan Vitamin C membantu meningkatkan kandungan antibodi di dalam susuibu untuk anak yang sedang menyusu. So, sekiranya anda atau baby demam, cuma tingkatkan pengambilan vit c ke 2 biji sehari ...dan bagi ibu2 yg menghadapi puting melecet/luka/berdarah,insya allah akan mudah sembuh...satu lg kesannya kulit makin bersih, cerah & cantik. Vitamin C membantu pembentukan kolagen dengan lebih baik.

d) Alfalfa
Merupakan supplement penting utk boost penghasilan susu kerana mempunyai 1001 khasiat. Turut membantu dalam memekatkan susu dan menjadikan susu ibu lebih lemak berkrim.Namun pengambilan dan keberkesanan pada setiap ibu adalah berbeza. Ada yang hanya mengambil 2 biji sehari telah mempercepatkan proses penghasilan susu sehingga mengalami bengkak susu namun tidak kurang juga yang memerlukan 4 atau 6 biji sehari bagi membantu badan stimulate untuk menghasilkan susu dengan lebih cepat.Turut membantu perkumuhan (lebih lawas)dan membuang angin dalam badan...secara automatik kesan baik pd bby..susah nak kena kembung.
Bagi yang tidak menyusukan bayi, Alfalfa yang dikenali sebagai raja tumbuh2an ini mempunyai banyak khasiat kesihatan. Ianya dikatakan banyak membantu meningkatkan kelancaran proses perkumuhan dan bagus untuk buah pinggang. Ianya juga adalah dalam kategori fiber dan mengenyangkan. Pengambilan Alfalfa memerlukan pengambilan air yang seimbang dengan pengambilan kuantiti alfalfa. The more we take the more we have to drink. 

Bagi yang berkemampuan, boleh menambah:

Energizing Soy Protein (ESP)
Ianya adalah protien dan protein sangat penting untuk pembentukan sel.ESP sangat membantu dalam melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu dan anak, dan membantu kawal paras kolesterol. ESp turut mengandungi kalsium yang turut menyumbangkan kepada pembentukan sel darah. Secara tidak langsung, di samping memberikan tenaga kepada ibu ia juga dapat memberikan rasa kenyang.....kesan baik kepada baby berat badan mudah naik terutama pada 6 bulan pertama kelahiran. Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee ada non GMO soy iaitu soya yang dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi setanding dengan harga yang kita bayar :). Ibu dah amalkan hampir 10 tahun ESP ni memang sangat berpuashati.

Bagi yang mengalami kemerunduman susu, boleh cuba ESP agar penghasilan susu lebih efektif dan mula nampak peningkatan. Ibu akan minum ESP 3-5 kali sehari apabila susu merosot. Memang cepat rasa susu penuh. Itu yang ibu sentiasa pastikan ESP sentiasa ada di rumah.



Jika Anda ada kekangan dr segi kewangan..kita boleh buat ikut bajet ANDA,boleh PM,saya akn cuba selesaikan masalah anda.

Hubungi
♥ Siti Suziana Binti Mustakim 
♥ Shaklee ID 858389
♥ suziekei@yahoo.com.sg / 013-7766580
♥ Free consultation for every purchase 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Pasir Gudang & Johor Bahru 


Testimoni Set Kurus




WOW!! TESTIMONI HEBAT..BERJAYA KURUS DENGAN AMALKAN VITAMIN SHAKLEE??


JOM CUBA SET SLIM BASIC KAMI DENGAN BAJET BAWAH RM100..TAMBAH OMEGA UNTUK KESAN BERGANDA..

JOM BACA APA KATA BELIAU..

Syuqran Rizq
meh cni kalo kat cni semua kakak, aunty2 yg bg good respon ini saya abg2 nak bg good respon... saya mmg ke gym twice a week... kalo balik gym keesokan nyer mst ssh ke toilet biler saya buat senaman perut... dgn ada nyerr herb lax segalanya bjalan lancar.. saya juga amik cinch caffe latte sedaap mmg mengenyangkan lepas abis kan masa di gym... omega guard mengatasi badan sy yg sukar bepeluh... xrisau nak mkn ape2 sbb dgn bantuan lechitin lemak dpt disingkirkan... niat dihati nak loss 10kg lagik.. walopun dah buang berag sbyk 50kg dr berat sebelom ni... cuma saya xcuba lagik alfalfa..

Syuqran Rizq Fairuz
yess im loss another 1kg... setelah 2bln menggunakan herb lax saya betul2 berpuashati dgn hasil keesokan hari nyerr... awal2 pagi perut dah mula mengejutkan saya bgn dari tdo... huhuhu xrisau ke gym setiap hari utk melakukan senaman perut... perut terasa ringan dgn herb lax... :)) amalkan herb lax jam 10mlm confirm jam 6 pagi dah sedar... saya amalkan juga omega guard n lechitin sure hebat.... xpercaya cuba laa...

Sekarang..MAri tengok info set slim kami..

Set ini sesuai utk semua lelaki dan wanita, serta ibu2 menyusu malah para suami juga buat pesanan set ni. Set yang paling minima dan mampu dimiliki oleh semua orang.

Lecitin : Membantu membakar lemak. Bagus untuk daya ingatan.

Alfalfa :Bertindak sebagai fiber. Kaya dengan protien, kalsium dan garam galian. Untuk ibu menyusu, ia membantu mempercepatkan penghasilan susuibu provided ibu kerap pam/ rajin direct feeding.

Herb Lax : Membantu proses pelawasan yang lebih lancar dan baik untuk usus.

Tambahkan omega

Manfaat Omega Guard

1. asid lemak mengandungi omega 3 merupakan lemak penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Ia membantu merembeskan prostaglandin dengan berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kencing yang timbul daripada punca andropos. Mengurangkan PMS.
2. cegah penyakit saluran darah dan strok. DHA dan EPA menentang thrombrosis, tekanan darah tinggi, mencairkan darah, melincirkan saluran darah, dan bantu peredaran darah.
3. merendahkan kolestrol, kawal masalah obesiti, kurangkan ketegangan dileher, kekalkan kolestrol baik, menghindarkan darah beku, masalah jantung
4. membantu tumbesaran dan perkembangan janin dan membantu perkembangan memori. Membentuk otak yang baik, saraf retina dan sistem saraf. Meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, cegah Alzheimer
5. Menentang kanser
6. memelihara fungsi sendi, mengurangkan arthritis
7. cegah insomnia, kemurungan, meroyan, stabilkan emosi, membantu kanak-kanak hyperactive, autisme, kebimbangan, kegelisahan
8. mengurangkan kahak, bronkitis, eczema, asma


TIPS DIET AKN DIBERIKAN BG MRK YG MEMBUAT PEMBELIAN DGN SY


Jika Anda ada kekangan dr segi kewangan..kita boleh buat ikut bajet ANDA,boleh PM,saya akn cuba selesaikan masalah anda.


Hubungi
♥ Siti Suziana Binti Mustakim 
♥ Shaklee ID 858389
♥ suziekei@yahoo.com.sg / 013-7766580
♥ Free consultation for every purchase 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Pasir Gudang & Johor Bahru 

Keperluan Nutrien Dalam Makanan Harian Yang Seimbang Tidak Cukup?


"Tak perlu vitamin, dari makanan saja sudah cukup"

Pada mulanya saya agak bersetuju dengan pendapat ini, SEKIRANYA seseorang itu mengambil makanan mengikut kuantiti yang disarankan dalam piramid makanan... Namun kini setelah mengetahui kebenarannya, saya terpaksa menolah pendapat dan teori tersebut.

Kenapa dengan makanan tidak dapat mencukupkan keperluan nutrien kita?

1. Tanah pertanian hari ini hanya mengandungi 2% bahan organik yang memberi nutrient kepada tumbuh tumbuhan, berbanding yang sepatutnya perlu melebihi 20%. Jauh sungguh julatnya.
2. Kebanyakan tumbuhan perlu dimakan terus selepas dipetik, tapi biasanya kita beli di pasar yang dah berhari2 dipetik,lepas tu simpan pulak dalam peti sejuk... proses ini mengurangkan nutrien dalam makanan itu.
3. Penggunaan racun serangga dan bahan2 sintetik dalam industri agriculture memberi kesan kepada nutrien dalam hasil tanaman.
4. Proses yang dilalui oleh bahan makanan sebelum sampai kepada kita... macam2 bahan diletak/disembur dicampur supaya tahan lebih lama, terutama yang diimport.

Setiap kali selepas tanaman dituai, contohnya sayur-sayuran, tanah tersebut sudah kehilangan organic matter dan perlu melaui proses pemulihan. Bagi sesetengah pekebun, mereka akan menselang-selikan tanaman atas tanah dengan tanaman dalam tanah bagi menyeimbangkan kandungan bahan nitrat dan bahan organik dalam tanah. Namun tak semua melakukan praktis seperti ini, yang menyebabkan tanah pertanian semakin hari semakin kurang nilai jisim organiknya.

Kerana itulah kita memerlukan sokongan, iaitu dari pengambilan vitamin.

Walau bagaimanapun, vitamin terbaik adalah vitamin yang diekstrak dari bahan2 semulajadi (natural vitamin), bukan yang dihasilkan di makmal daripada bahan2 yang asalnya bukan bahan makanan pun (vitamin sintetik) yang dicampur bahan2 kimia untuk menghasilkan unsur2 yang lebih kurang sama dengan vitamin asli.

Saya akan sambung nanti untuk perbezaan antara vitamin semulajadi dan vitamin sintetik. 

CADANGAN SUPLEMEN


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi.

Di bawah adalah senarai penyakit yang biasa kita dengar dan vitamin&mineral yang dicadangkan. Walau bagaimanapun, anda dinasihatkan mendapatkan konsultansi dari pakar (doktor) terlebih dahulu sekiranya menghadapi masalah serius.

♦ ANTI-PENUAAN
- Vivix

♦ ANTI-OKSIDAN
- CarotoMax
- Vitamin-C
- Vitamin-E
-  Vivix

♦ ASMA, SINUS (Resdung), ALERGI, HIVES (Gegata) & ECZEMA
- Alfalfa
- B-Complex
- Vitamin-C

♦ PENYUSUAN
- Vita-Lea
- B-Complex
- Vitamin-C
- Alfalfa
- Energizing Soy Protein (ESP)
- OsteMatrix
- Omega Guard & Performance Drink

♦ KESIHATAN KANAK-KANAK
- Chewable Vita-Lea
- Chewable Vit-C (100mg)
- Omega Guard
- Meal Shake

♦ BERPANTANG
- Vita-Lea
- B-Complex
- Vitamin-C
- Zinc
- Vitamin-E
- Energizing Soy Protein (ESP)
- Omega Guard.

 'SUGAR CONTROL' - DIABETES
- Afalfa
- GLA Complex
- B-Complex
- Performance Drink
- Vitamin-C

KESUBURAN
- Alfalfa
- GLA Complex
- Vita-E
- Zinc Complex
- B-Complex
- Vitamin-C

♦ GOUT
- Performance Drink
- Omega Guard 
- Alfalfa
- Joint Health Tablet.

♦ HAJI, UMRAH & TRAVELLING
- Performance Drink
- OsteMatrix
- Vita-Lea
- B-Complex
- Vitamin C

♦ IMMUNE BOOSTER
- NutriFeron

♦ KEWANITAAN
- Alfalfa
- GLA Complex 
- OsteMatrix

♦ MEN's HEALTH
- Vita-Lea
- B-Complex
- Vitamin-C
- Vitamin-E
- OsteMatrix
- Omega Guard
- Performance Drink (for active lifestyle)

♦ IBU HAMIL
- Vita-Lea
- B-Complex
- Vitamin-C
- Energizing Soy Protein (ESP)
- OsteMatrix 
- Omega Guard

♦ PENJAGAAN KULIT (SKIN CARE)
- B-Complex
- Vitamin-C
- Vitamin-E
- Energizing Soy Protein (ESP)
- GLA Complex
- Collagen Powder
- Vivix

♦PELAJAR (12 years ++)
- Vita-Lea
- B-Complex
- Vitamin-C
- Lecithin 
- Omega

♦ PENGAWALAN BERAT BADAN (WEIGHT MANAGEMENT)
- Lecithin
- Omega Guard
- Afalfa
- Herb Lax
- ESP
- Cinch Shake Mix
- Cinch Energy Tea Mix

♦ UNTUK ORANG YANG SUKAR MENELAN PIL
- Meal Shake
- Energizing Soy Protein (ESP)
- Vivix 
- NutriFeron

Alergi 
  • Vita-C
  • B Complex
  • Alfalfa
    • ketiga2 vitamin di atas termasuk dalam Set Allergy (Set G)
  • Garlic Complex
Alzheimer 
  • Vita-E Complex
  • B Complex
  • Omega Guard
  • Garlic
Anemia 
  • B Complex
  • Vita-Lea
  • Vita-C
    • Ketiga2 vitamin di atas termasuk dalam Set Optimum (Set A)
Arthristis 
  • Vita-Lea
  • Ostematrix
  • Vita-C
  • Alfalfa
  • Peppermint-Ginger
Batu hempedu 
  • Peppermint-Ginger
  • Lecithin
  • Vita-C
  • Vita-E
Bronkitis dan pneumonia 
  • Carotomax
  • Vita-C
  • Vita-E
    • (ACE)
  • Zinc
  • Garlic
Buasir 
  • Vita-C
  • Vita-E
  • Ostematrix
Carpal tunnel 
  • Vita-Lea
  • B complex
  • Vita-C
    • Set A
Cirit-birit 
  • B Complex
  • Garlic
  • Performance Drink
Darah tinggi 
  • Set A
  • Garlic
  • Fibre Plan Unflavoured
  • Vita-E
Diabetes 
  • Set A
  • Garlic
  • Vita-C
Ekzema 
  • B Complex
  • Vita-C
  • Alfalfa
  • GLA Complex
  • Zinc
Fibrocystic breast 
  • ACE
  • GLA Complex
  • B Complex
Gout 
  • Set A
  • Zinc
Insomnia 
  • Ostematrix
  • B Complex
Jangkitan telinga 
  • Vita C
  • Zinc
  • Garlic
Jerawat 
  • B Complex
  • Vita-C
  • Vita-E
    • Vitamin2 di atas terkandung dalam set D
  • Zinc Complex
  • GLA Complex
Kanser 
  • Vivix
  • ACE
  • Garlic
  • Ostematrix
  • B complex
  • Fibe Plan Unflavoured
Katarak 
  • ACE
  • B Complex
  • Zinc
Kelemumur 
  • B Complex
  • Zinc
Kencing kotor 
  • Vita-C
  • Zinc
  • Garlic
  • Alfalfa
Kesuburan 
  • Vita-C
  • Vita-E
  • Zinc
  • GLA Complex


Hubungi
♥ Siti Suziana Binti Mustakim 
♥ Shaklee ID 858389
♥ suziekei@yahoo.com.sg / 013-7766580
♥ Free consultation for every purchase 
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Pasir Gudang & Johor Bahru