Aktiviti mewarna sempena cuti Maulidur Rasul



As'salam..Salam Maulidur Rasul 1440 Hijrah dan selamat bercuti semua. Hari ni apa plan uolls semua. Sis sibuk nak basuh baju dan kemas baju. Hujung minggu nie kami sekeluarga rancang nak balik kampung. Bercinta juga sis nak kemas baju almaklum la anak dah 4 mesti sampai 4 beg nak kena bawa.

Untuk membuatkan anak-anak tak kacau sis buat keje rumah sis bagi anak-anak aktiviti yang mesti dia orang suka iaitu aktiviti mewarna. 



Mak cik dia belikan set mewarna bermacam-macam gambar dekat MR.DIY. Abang 'aqil dapat gambar dinosour, Abang Akmal dapat gambar sayur-sayuran & buah-buahan dan Aisyah pula dapat gambar lolipop.


Suka tengok anak-anak main warna-warna nie. Anak-anak gembira bila waktu yang terluang digunakan dengan baik. Mereka pula tidak cepat bosan.

Bagi ibu-ibu yang tak tahu nak bagi anak main apa boleh la cuba aktiviti macam ini. Sampai sini saja sis sharing. Nanti sis akan sharing mainan atau aktiviti lain pula yg sesuai untuk anak-anak.

ok..Bye😊🤗

4 comments

  1. wahhh.. seronoknya mewarna.... cantik pula tu..

    ReplyDelete
  2. menarik pulak lukisan tu, macam bentuk 3D

    ReplyDelete
  3. Memang bagus, takdelah hadap handphone je kan~ Tibe sy rasa nak buat aktiviti nihla...buat hilangkan stress..hehee..hmmm~

    ReplyDelete
  4. Wahhh nnti nak beli lah set ni. Mesti sumayyah suka.

    ReplyDelete